Groene tuinwerkers

Lange droge periodes en hevige regenval wisselen elkaar steeds water af. Hoe zorgt u voor een groene, duurzame tuin, zonder dat u veel water uit de kraan hoeft te halen? Of dat uw tuin onder water komt te staan? Wij hebben alle tips voor u verzameld. 

Een waterbesparende tuin 

We krijgen steeds meer te maken met hete, droge zomers. Gelukkig is er veel wat u zelf kunt doen om water te besparen. Begin dus dicht bij huis met onze 6 tips! 

Bekijk de tips hier

Regenton

Een regenbestendige tuin 

Een regenbestendige tuin is een groene tuin. Het resultaat: minder wateroverlast bij hevige stortbuien in uw tuin. Maak uw tuin ook regenbestendig met onze tips. 

Bekijk de tips hier

Benieuwd naar wat u nog meer zelf kunt doen?

  • Een schone en veilige sloot

    We houden het water in de sloten en vaarten graag schoon. Dat is beter voor de waterplanten- en dieren en ook veiliger voor onszelf. Wist u bijvoorbeeld dat er blauwalg kan ontstaan als u eendjes brood voert? Met deze tips weet u precies hoe u bijdraagt aan schoon slootwater.

  • Houd het zuiver

    Word ook een zuivere doorspoeler! Dagelijks spoelen we per persoon zo’n 35 liter water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook dingen door die niet in de wc thuishoren. Zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Uit publieksonderzoek van de waterschappen blijkt dat bijna 4 op de 10 Nederlanders dit doet. Wilt u het graag goed doen, maar weet u niet precies hoe? Lees dan verder, want wij leggen het graag uit.

  • Een waterbesparende tuin

    Hete, droge zomers en langdurige regenbuien – we krijgen er steeds meer mee te maken. Gelukkig is er veel wat u kunt doen in uw tuin of op uw balkon om water te besparen

Niet gevonden wat u zocht?