Leerlingen OSG De Meergronden testten het water in Almere

Dit is een oud bericht.

Vorige week maakten zo'n 100 leerlingen van OSG De Meergronden uit Almere op een spectaculaire manier kennis met Waterschap Zuiderzeeland. Na een informatieve gastles gingen ze namelijk in een raft water op om waterproeven te doen. Deze educatieve middag werd georganiseerd vanuit het Waterleerpad, een samenwerking tussen waterschappen, scholen en Ultimate Adventures.

Het Waterleerpad bestaat uit twee onderdelen, een gastles en een buitenles

Tijdens een gastles maken de leerlingen eerst kennis met het waterschap, de kerntaken en een uitleg van de proeven. Dan komen ze in actie. De leerlingen gaan onder begeleiding met een raft Het Havendiep in Almere op voor de waterproeven. De waterproeven sluiten perfect aan bij de vakken biologie, aardrijkskunde, natuurkunde en scheikunde.

Waterproeven op waterkwaliteit, temperatuur en stroomsnelheid

Vanuit de boot namen de leerlingen allerlei watermonsters, waarmee ze o.a. de temperatuur, de hardheid en de zuurgraad van het water testten. Ook de aanwezigheid van stoffen die voor vissen schadelijk zijn werd door de leerlingen onder de loep genomen. De conclusie? De leerlingen hebben een geweldige middag gehad en het is helemaal in orde met het water in Het Havendiep.

Ook gratis meedoen met het Waterleerpad?

Wij vinden het belangrijk om jonge mensen kennis te laten maken met het belang van water en de rol die het waterschap daarin vervult. Daarom werken wij samen met het Waterleerpad. Scholen kunnen gratis deelnemen aan een les. Bekijk meer informatie over het Waterleerpad en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden.

Meer weten?

  • Studenten Van Hall Larenstein voeren klimaatstresstest uit voor Waterschap Zuiderzeeland en gemeente Lelystad

    Op 5 februari ontvingen Waterschap Zuiderzeeland en gemeente Lelystad een groep derdejaarsstudenten van de opleiding Land- en Watermanagement van Hogeschool Van Hall Larenstein. De studenten gaan de komende maanden aan de slag met een praktijkopdracht voor het waterschap en de gemeente.

  • Jongeren denken mee over ecologische verbindingszone op de Knardijk

    Bij Waterschap Zuiderzeeland vinden we het belangrijk om jongeren te betrekken bij onze vraagstukken en het werk dat we doen. In samenwerking met IVN Natuureducatie hebben we daarom een Jongeren Adviesbureau (JAB) georganiseerd. Een JAB is een initiatief van IVN Natuureducatie waarbij jongeren een advies geven aan bedrijven en overheden over maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid.

  • Virtual Reality tours

    Nieuwsgierig hoe een gemaal precies werkt en uitziet? Of hoe onze zuiveringen werken? Met deze VR--tour is het net of je er zelf bij bent.