2000 bezoekers ontdekken techniek bij Waterschap Zuiderzeeland op Techniek Tastbaar

Op vrijdag 18 oktober was Waterschap Zuiderzeeland aanwezig op Techniek Tastbaar, een doe- en beleefevent georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs (STO). In het Porteum in Lelystad maakten maar liefst 2000 bezoekers, waaronder jongeren van 10 tot 14 jaar en hun ouders, kennis met de techniek van ons waterschap.

Belang van techniekonderwijs

Sinds begin dit jaar is Waterschap Zuiderzeeland partner van STO. Deze organisatie werkt samen met scholen, bedrijven en gemeenten om techniekonderwijs te verbeteren en jongeren enthousiast te maken voor technische beroepen. Het is belangrijk dat jongeren al vroeg in aanraking komen met techniek. Jongeren kiezen vaak al tussen hun 7e en 14e jaar wat ze willen worden, maar komen te weinig in contact met techniek. Dit kan hun interesse in technische opleidingen verminderen. Techniek Tastbaar wil dit veranderen door jongeren op een toegankelijke manier te laten zien hoe veelzijdig techniek is.

Jelmer Groen, technicus gemalen Waterschap Zuiderzeeland:

"Dit soort evenementen zijn gewoon nodig om jongeren enthousiast te maken voor techniek".

Ontdekken en ervaren van techniek

Tijdens het event gingen jongeren actief aan de slag. Ze konden onder andere een VR-tour bekijken en zelf stuwtjes bouwen. Deze activiteiten lieten hen zien hoe breed en divers het vakgebied is. We hopen dat deze ervaring hun interesse voor technische opleidingen en een toekomst in de techniek heeft vergroot. 

zelf stuwtjes bouwen
Kijken door VR bril
Collega's bij stand
zelf stuwtjes bouwen
Sholieren voor een school

Meer over dit onderwerp?

Benieuwd naar hoe wij jongeren inspireren op het gebied van water? Ontdek onze educatiepagina voor lessen en materialen voor basisscholen, middelbare scholen en het beroepsonderwijs!

Leren over water